Om MIAPE

Grafiskt, lekfullt och stilrent. Och gärna med humor.

Att öppna ögonen och verkligen se vad vi har omkring oss, att uppskatta det och sätta byggnader, platser och föremål i andra sammanhang.
Att med humor ge dem lite mer status än de hade innan.
Det är några av mina "varför" när jag skapar.

Jag heter Maria Persson och driver eget företag med grafisk design och formgivning av inredningsföremål, Maria Persson AB.
Form, design och kreativitet har alltid varit en del stor del av mitt liv. Jag fascineras av bra form och design. Kan fastna med ögonen på en möbel och fundera över hur någon kommit på den genialiska idén att göra den just så, eller imponeras av hur någon lyckats kombinera två härliga färger i ett grafiskt tryck. Ibland fastnar jag i detaljer, en söm på en kudde eller ett snyggt mönster på en sten i trädgården. Kort och gott - mitt intresse för form och design är stort, vilket gör att jag alltid letar nya intryck och idéer. Man skulle kunna säga att det är mitt lördagsgodis, att få ge mig själv ny inspiration.

Under nästan 20 år i arbetslivet har kreativiteten varit en röd tråd. Först under mina sex år som TV-fotograf, grafiker och scripta och sedan under mina 13 år som mediesäljare hos Örnsköldsviks Allehanda och Mittmedia. Jag har alltid sett till att ha kreativiteten med mig som en styrka i det jag gör, än vad jag jobbat med. Att lösa ett problem, skapa en säljande kampanj eller ta en bra bild kräver alla sin kreativitet för att bli riktigt bra. Humor är också något jag också sätter stort värde på. Med humor kan man få folk att le och det gillar jag. Både i mitt skapande men även i relationer med människor.

Förutom min egna formgivning har jag även världens roligaste uppdrag!
Jag jobbar med eXpression Design i Örnsköldsvik. Ett program där lokala kreatörer samarbetar med lokala tillverkare och tar fram lokalproducerade produkter. Dessutom har jag varit med och startat High Coast Creative, ett branschnätverk för kreativa näringar i Höga Kusten. Min övertygelse är att man kan bo var som helst och ändå jobba med design. Det gäller bara att se vilka möjligheter som finns på platsen där man bor.